Ľudia bežali pre výskum rakoviny, vyzbierali vyše 14.000 eur

13.05.2012 Prešov

Prešov 13. mája (TASR) - Charitatívny Beh pre život prišlo tento víkend podporiť 4282 ľudí z Prešova a okolia. Bežci z východu v sobotu (12. 5.) bežali pre dobrú vec, prispeli svojím štartovným v sume 14.275 eur na výskum rakoviny. V Prešove sa podujatie uskutočnilo už piaty raz, oproti vlaňajšku si tenisky obulo o 557 ľudí viac.
"Opäť sa prejavil východniarsky patriotizmus a sila kolektívneho ducha, ak ide o dobro veci. Bolo úžasné byť súčasťou takej masy ľudí s dobrým srdcom. Verím, že rovnaké nadšenie bude pokračovať aj v ostatných slovenských mestách," uviedla dnes pre TASR Monika Selická z Nadácie Tesco. Cieľom tohtoročného celoslovenského behu je vyzbierať 85.000 eur na kúpu špičkového laboratórneho prístroja INCUCYTE na výskum rakoviny.
Počas behu hrala Prešovčanom skupina Heľenine oči. Nová patrónka behu pre celé Slovensko, maratónska bežkyňa a olympionička Katka Berešová zhodnotila akciu ako výbornú. "Po Bratislave som zabehla aj trať v Prešove a bola tam opäť úžasná atmosféra. Som rada, že toľko ľudí, či už na východe, alebo západe Slovenska, je ochotných pomôcť dobrej veci," komentovala.
Nadácia naplánovala spolu šesť charitatívnych behov v rôznych mestách Slovenska. Okrem Bratislavy a Prešova, kde sa už uskutočnili, pobežia ľudia s charitatívnym cítením aj v Žiline, Nitre, Trenčíne a Banskej Bystrici. Behu sa môže zúčastniť každý, bez rozdielu veku či fyzickej kondície, vrátane rodičov s úplne malými deťmi. Trasu, ktorá je dlhá približne štyri kilometre, môžu účastníci prebehnúť alebo prejsť aj s najmenšími v kočíku či so štvornohým miláčikom. Viac informácií možno nájsť aj na www.behprezivot.sk.
 

Vyberte región

mark